Van het gas af

Van de voorzitter.voorzitter1

VAN HET GAS AF.

In 2050 moet heel Nederland van het gas af en in 2023 moeten de gemeenten aangeven in welke wijken men gaat starten.

Aardgasvrij wil zeggen, dat wij niet meer aangesloten zijn op het gasnet, worden de woningen dan volledig van elektriciteit voorzien?

Elektrisch verwarmen is gezien de huidige energieprijzen veel duurder geworden, en wordt nog steeds duurder.

Wat betekent het voor de huurder als wij van het aardgas af moeten. In mijn beleving is heel veel mogelijk, en op dit moment zijn verschillende technieken te gebruiken als wij van het gas af moeten, en men is nog steeds bezig met nog meer nieuwe ontwikkelingen. Gezien het tijdsbestek waarin dit alles moet gebeuren denk ik dat wij dit thema niet op de achtergrond moeten plaatsen, maar dat dit constante aandacht benodigd.

Ook zijn meerdere vragen te beantwoorden zoals o.a.

  • Komen betaalbaarheid, beschikbaarheid en verduurzaming niet in gevaar?
  • Welke juridische positie hebben huurders en huurdersorganisaties bij de plannen om de wijken van het aardgas af te krijgen.
  • Wat zijn de financiĆ«le consequenties voor de huurders als men van het gas af moet.
  • Wanneer, en wie neemt hierover in Kerkrade en Landgraaf de beslissingen, de 2 gemeenten waar HEEMwonen de grootste sociale verhuurder is.
  • Welke veranderingen vinden er in de woningen plaats? En voor wie zijn de kosten die deze veranderingen met zich meebrengen?

Voorlichting en informatieverstrekking aan de huurders vind ik noodzakelijk, ik ben daarom ook benieuwd hoe deze transitie gaat verlopen.

Met vriendelijk groet,

s5 logo

Anjo Coervers, Voorzitter CHOH,