Woord van de Voorzitter1

Woord van de Voorzitter

Beste huurders,

Het is alweer een hele tijd geleden dat u iets van mij als voorzitter van het Centraal Huurders Overleg HEEMwonen via deze website heeft vernomen, en dat is niet goed te praten !!!

We zijn  intussen al enige tijd verder en ondanks dat u van mij via deze website niets heeft vernomen, wil dit niet zeggen dat er niets is gebeurt !

Wij zijn met de meeste huurders organisaties en HEEMwonen in overleg geweest over allerlei zaken waar u als huurders mee te maken heeft.

Dit zijn onder andere, de renovaties, de huurverhoging, de afspraken met de gemeenten Kerkrade en Landgraaf , nieuwbouw , slopen, leefbaarheid, duurzaamheid etc.

Ook op regionaal en landelijk gebied zijn wij, het Centraal Huurders Overleg HEEMwonen,  actief geweest op alle terreinen zoals hierboven aangegeven.

Ook niet te vergeten de werkgroep Leefbaarheidsfonds. HEEMwonen begroot voor dit fonds nog steeds € 100.000 per jaar, voor door U te ondernemen activiteiten die te maken hebben met de leefbaarheid in uw complex, straat, buurt of wijk. U maakt daar te weinig gebruik van !!!

Zie de website van HEEMwonen !!

In Landgraaf , in het stadsdeel Schaesberg, heeft het dagelijks bestuur van het Huurders Platform Schaesberg, in mei 2019, haar functies neergelegd en zijn wij sindsdien op zoek naar nieuwe bestuursleden of een andere huurders verenigingsconstructie, want uiteraard willen wij, het CHOH, de huurders van Schaesberg blijven vertegenwoordigen !!

Helaas hebben wij in september 2019 vanwege het plotseling overlijden van Hens Ollers van de Huurders Vereniging Kerkrade  en in juli 2020 dus kort geleden ,vanwege het overlijden door ziekte, afscheid moeten nemen  van Hein Jeukens van de Bewoners Belangen Vereniging Nieuwenhagen.

Beide personen waren enthousiaste en hard werkende vrijwilligers voor ons en de huurders van HEEMwonen .Zij zullen voor altijd een voorbeeld zijn voor ons allen.

Het CHOH is in 2014 gestart na de fusie van de Wooncorporatie  Ubach over Worms, het  Land van Rode en de Hestia groep in Kerkrade. Er werd gestart met 15 afgevaardigden of vertegenwoordigers van de Huurders Organisaties in Kerkrade en Landgraaf en we zijn nu nog met 8 personen over, die hetzelfde en meer werk moeten verrichten.

Er wordt binnenkort een werving in Landgraaf en Kerkrade gehouden om nieuwe vrijwilligers te mogen ontvangen die als huurder via onze huurders verenigingen in het CHOH zitting kunnen nemen en /of in onze wijken  en buurten actief willen zijn ! Het gemis van huurders in onze organisatie is het meest urgent in de stadsdelen/ wijken Nieuwenhagen en Schaesberg.

Graag tot ziens eind 2020 of begin 2021.

Allen ondanks het coronavirus een goede vakantie en tot de volgende keer.

Met vriendelijke groeten. 

Voorzitter CHOH Frans Tiggelman

Centraal Huurders Overleg Heemwonen (CHOH)
Secretariaat: Bosheide 76, 6373 CN Landgraaf
Telefoon:06-51496726
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.