Glasbewassing
Jarenlang heeft het CHOH met HEEMwonen overleg gevoerd over de kosten voor glasbewassing van onbereikbare ramen en glas. Omdat de wetgeving op dit punt niet duidelijk is, hebben de onderhandelingen met HEEMwonen langer geduurd dan verwacht. Eindelijk is er nu toch een akkoord.
De nieuwe regeling
CHOH is akkoord gegaan met de door HEEMwonen voorgestelde, nieuwe regeling.  Deze regeling houdt in dat HEEMwonen nagenoeg alle kosten van onbereikbaar glas voor haar rekening zal nemen.
De regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2017. Dat betekent dat HEEMwonen de teveel betaalde kosten vanaf 1 januari van dit jaar aan huurders zal terugbetalen.
Wat betekent dit voor u als huurder?
Voor huurders die hiermee te maken hebben, betekent dit dat de servicekosten over 2017 lager kunnen uitvallen. Er zijn hierbij twee mogelijkheden:
Woont u in een woongebouw waarin veel ramen als onbereikbaar glas worden gezien? Dan gaat het waarschijnlijk om een groter bedrag.
HEEMwonen verlaagt dan met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 uw voorschot van de servicekosten. Het teveel betaalde bedrag betaalt HEEMwonen u dan in één keer terug. Is dit bij u het geval? Dan ontvangt u hierover in november bericht van ons.
Woont u in een woongebouw waarin weinig ramen als onbereikbaar glas worden gezien? Dan gaat het om een kleiner bedrag. U merkt dit dan pas in 2018, bij de afrekening van de servicekosten over 2017.
Frans Tiggelman, voorzitter CHOH: ‘Wij zijn als CHOH zeer tevreden over dit resultaat dat in goede samenwerking met HEEMwonen tot stand is gekomen.
Dit bericht is opgesteld vanuit een gezamenlijke actie van HEEMwonen en het CHOH. (08-09-2017)

Centraal Huurders Overleg Heemwonen (CHOH)
Secretariaat: Hoofdstraat 41B, 6461 CM Kerkrade
Telefoon:06-51496726
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.